UA-54970917-01

Walnoten zijn gezond, maar waarom ook alweer? Vijf redenen om deze noot te kraken.
1. Hersenen

Ze lijken blijkbaar niet voor niets op ons brein. Walnoten zijn door de hoge concentratie omega 3 vetzuren hartstikke goed voor onze hersenen. Die bestaat namelijk voor 8% uit deze vetzuren, dus met het eten van walnoten vul je dat aan.


2. Taille

In noten zitten veel calorieën, daarom schrapt men ze vaak als eerste uit hun dieet. Maar uit een onderzoek van the American College of Nutrition blijkt dat mensen die vaak noten eten een lager lichaamsgewicht, lager BMI en een dunnere taille hebben. De onderzoekers raden aan om elke dag drie eetlepels noten te eten. Of het echt werkt is nog maar de vraag, want dat ligt uiteraard aan de rest van je voeding en beweging. Maar een handjevol walnoten per dag? Daar kunnen we prima mee leven.


3. Weerstand

In walnoten zitten de meeste antioxidanten. Wat betekent dat ook alweer? Dat ze je lichaam beschermen tegen ziektes. En da’s toch fijn.


4. Stoelgang

Er is niets vervelenders dan naar de wc gaan en dat ‘het’ - de grote boodschap - niet lukt. Elke dag een handje walnoten voorkomt dat.


5. Stress

Ben je druk? Walnoten verminderen stress, blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Penn State University. Proefpersonen die elke dag walnoten aten reageerden beter op stress en hadden een lagere bloeddruk. Knoop het in je oren: One handful of walnuts a day keeps the doctor away. Dat gezegde geldt vanaf nu niet alleen meer voor appels.


(Elle eten)

4 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Basic Black
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Contact:

Check-up And Health

Binnendyk 22

8461 LD  Rottum

0617644610

 

checkupandhealth@gmail.com

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com