UA-54970917-01

Veel mensen weten dit niet, komkommer is een ontstekingsremmend voedsel dat jicht tegen gaat.Komkommers behoren tot dezelfde familie als watermeloen, courgette en pompoenen en zijn op grote schaal verkrijgbaar in de meeste delen van de wereld, ook al zijn ze een tropische plant.


Ze hebben een huid die lijkt op die van watermeloenen, maar varieert van groen tot wit, en het vlees is erg sappig en lichtgroen. Deze groenten zijn zeer rijk aan water, (ongeveer 96%) dat van nature is gedestilleerd, terwijl de huid rijk is aan vitamine A. Ze bevatten veel alkalisch vormende mineralen en vitamine C (antioxidant), B-complex, folaat, mangaan, molybdeen, kalium, siliciumdioxide, zwavel, natrium, calcium en fosfor.


Verse komkommers zijn zeer verfrissend en verkoelend en bieden tal van gezondheidsvoordelen:

Komkommersap is rijk aan mineralen die de bloeddruk regelen Het elimineert overtollige urinezuren en voorkomt ontstekingen in gewrichten en aandoeningen zoals artritis, astma en jicht Het silica in komkommers ondersteunt de juiste constructie van bindweefsels in het lichaam zoals in de botten, spieren, kraakbeen, ligamenten en pezen Een glas komkommersap koelt het lichaam en normaliseert de lichaamstemperatuur tijdens droog en heet weer Ze neutraliseren de zuurgraad en reguleren de pH-niveaus in het lichaam Komkommers zijn rijk aan cafeïnezuur dat zorgt voor het vasthouden van water Komkommersap behandelt maag- en darmzweren Komkommer sap werkt als een krachtige diureticum en helpt bij het oplossen van nierstenen Komkommersap heeft krachtige temperatuurregulerende eigenschappen die koorts behandelen Komkommersap bevat veel zwavel en silicium dat de haargroei stimuleert Wrijf komkommersap op de zonverbrande huid om het ongemak te kalmeren en te genezen Plakjes komkommer die over de ogen worden aangebracht, zullen wallen behandelen Komkommers zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C die verschillende huidaandoeningen behandelen, zoals acne, eczeem en psoriasis Komkommers leveren de nodige elektrolyten en herstellen de hydratatie van de lichaamscellen

Wanneer u komkommers koopt, moet u ervoor zorgen dat u biologische producten kiest die vrij zijn van pesticiden en was, om ze ongepeld te kunnen eten. Ook zijn degenen die donkergroen van kleur zijn en stevig aanvoelen je beste optie en vermijd de geelachtige of gekreukelde.

Bewaar ze in de koelkast. Als ze worden gesneden, verpak ze dan of bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast en consumeer ze binnen een paar dagen. Het volgende uiterst heerlijke en verfrissende sap zal u helpen alle gezondheidsvoordelen van komkommers te oogsten. De toevoeging van de gezonde en veelzijdige ingrediënten zoals gember en limoen verrijkt de smaak, draagt bij aan de koelende eigenschappen en verhoogt de voedingswaarde.

Hier is het recept:


Komkommer, limoen en gember sap

ingrediënten:

1 1/2 lbs komkommer 3/4 kopje limoensap 28 gram verse gember

4 1/2 kopjes water 1 kop suiker (naar smaak, optioneel)


Instructies:

Begin met het goed wassen van de komkommers. Als u geen organische producten gebruikt, zorg er dan voor dat u ze pelt. Snijd ze in stukjes en meng ze in de blender, samen met het water. Zeef het mengsel minstens tweemaal door een zeef om het vruchtvlees te verwijderen. Voeg vervolgens het limoensap, geraspte gember en suiker toe.

Laat het verfrissende drankje in de koelkast staan voordat u het serveert.


Bronnen:

juicing-for-health.com www.homemadezagat.com

51 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Basic Black
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Contact:

Check-up And Health

Binnendyk 22

8461 LD  Rottum

0617644610

 

checkupandhealth@gmail.com

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com