UA-54970917-01

Is rietsuiker gezonder dan kristalsuiker?Rietsuiker is niet gezonder dan kristalsuiker. Beide soorten suiker doen hetzelfde in je lichaam: ze leveren energie. De hoeveelheid energie die ze bevatten, is gelijk (4 kcal per gram). De suikers hebben namelijk dezelfde bestanddelen (glucose en fructose). Dit zijn monosachariden, oftewel chemische stoffen die de basis vormen van een aantal typen koolhydraten.

Mineralen

Er is slechts een klein verschil: in rietsuiker zitten wat mineralen. Maar de hoeveelheid daarvan draagt lang niet voldoende bij aan het halen van de dagelijkse aanbevelingen en is dus verwaarloosbaar.

Productie van suiker

Kristalsuiker wordt uit de wortel van suikerbieten gehaald en rietsuiker uit de stengel van suikerriet. In beide processen komt er een bijproduct vrij, namelijk de melasse (stroop). Hoe meer melasse er achterblijft, hoe bruiner de suiker. Door de melasse krijgt suiker ook een lichte karamelsmaak. De bruine kleur die rietsuiker vaak heeft, kan de indruk wekken dat dit gezonder is dan de witte kristalsuiker. Dat is niet zo.

Suikergebruik

In een gezond voedingspatroon zijn suikers niet te missen. Het is echter niet nodig om producten te eten waaraan suiker is toegevoegd, omdat je er al snel te veel van binnenkrijgt. Kies daarom voor voedingswaren die van nature suikers bevatten, zoals fruit en zuivel, want daarin zitten ook andere belangrijke voedingsstoffen.


Bron: https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/is-rietsuiker-gezonder-dan-kristalsuiker

2 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Basic Black
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Contact:

Check-up And Health

Binnendyk 22

8461 LD  Rottum

0617644610

 

checkupandhealth@gmail.com

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com