UA-54970917-01

Guasha de 2000 jaar oude oosterse therapie.....Guasha is een therapie afkomstig uit zuid-oost Azië. Het is een zogenaamde schraaptechniek die al meer dan 2000 jaar oud is. Oorspronkelijk werd Guasha toegepast ter preventie en genezing van een breed scala aan ziekten en lichamelijke ongemakken. In het westen zijn we nogal sceptisch ten aanzien van dit soort volkstherapieën, maar in sommige gevallen is dat niet altijd terecht.

Met het naar de oppervlakte komen van de afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinden van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, de sha’s, die zichtbaar worden .Doordat het serum en de rode bloedlichaampjes in het bindweefsel komen ontstaat er een reactie van het immuunsysteem van ons lichaam.

Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren , dat was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak. Daar wordt meteen op gereageerd, omdat het niet thuis hoort in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren.

De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen die er zijn om deze stoffen te verwerken zoals de lever en nieren. Veel water drinken na een guasha behandeling is dan ook een must, om de afvalstoffen daadwerkelijk te kunnen afvoeren via de nieren en blaas. (ook zweten na intensieve fysieke arbeid of tijdens het nemen van een sauna, is een goede manier om van overtollige afvalstoffen af te komen.

Passief zweten, zoals nachtzweten of tijdens de overgang, is een teken dat we teveel afvalstoffen in ons lichaam hebben. De huid reageert dan als een soort noodventiel om deze stoffen te lozen.)


Maak direct een afspraak bij ons: CheckupAndHealth@gmail.com (0617644610)

https://checkupandhealth.weebly.com/guasha-therapie.html

0 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Basic Black
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Contact:

Check-up And Health

Binnendyk 22

8461 LD  Rottum

0617644610

 

checkupandhealth@gmail.com

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com