UA-54970917-01

Chaga de "Berkenweerschijzwam"
Chaga


De naam Chaga stamt uit het Russisch waar het woord czaga paddenstoel betekent. In het Zweeds heet hij sprängticka en in het Noors kreftkjuke, dat vrij vertaald staat voor kankerpaddestoel. Deze aanduiding verwijst naar de heilzame werking bij kanker, die aan de

Chaga wordt toegekend.


De Nederlandse naam is berkenweerschijnzwam. De zwam komt alleen voor op (1 op de 5000) berkenbomen in Rusland, Siberië, Canada en het hoge Noorden van Scandinavië; in zeer koude delen van de wereld dus.

klik voor grote fotoChaga werd al in de 15e eeuw in Rusland en Siberie gebruikt ter versterking van het immuunsysteem en bij de behandeling van ernstige ziektes. Aan die eigenschappen refereren ook de aan de Chaga in het oude Rusland gegeven namen: Geschenk van de goden, Geschenk uit de hemel en De onsterfelijkheidszwam.

De eerste keer dat over de heilzame werking van Chaga werd geschreven was in het boek


"The Cancer Ward" uit 1967 van Alexander Solzhenitsyn. Hoe komt het dat Chaga zo gezond is? Bomen leven lang, zeer lang, en zijn de meest krachtige levende wezens op Moeder Aarde. De Chaga neemt de kracht van de berkenboom op en slaat hem in geconcentreerde vorm op. Wetenschappelijk is aangetoond dat de Chaga een veelvoud aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen bevat, die een zeer positieve invloed op ons lichaam hebben. Daarnaast bevat de Chaga stoffen die ondersteunen bij genezing van ernstige ziektebeelden.

klik voor grote foto


Het meest bijzondere ingrediënt van deze power paddestoel is SOD (superoxide dismutase). Dit is een enzym met de eigenschappen om zgn. vrije radicalen in het lichaam te vernietigen. Vrije radicalen zijn moleculen in ons lichaam die een elektron missen. Ze kunnen de elektron die ze zoeken uit andere moleculen rukken en deze daarmee beschadigen, zelfs DNA. Als er teveel vrije radicalen in ons lichaam zijn wordt het mechanisme overbelast en wordt ziek. Een antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en celmutatie (de veroorzaker van o.a. kanker) wordt voorkomen.


De hoeveelheid antioxidanten in een bepaald produkt wordt uitgedrukt in Orac-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Chaga bevat een zeer hoge antioxidantwaarde. Ter vergelijking: Chaga 365.000 tegenover bessensoorten 26.000. Chaga is dan ook de absolute kampioen en laat andere, eveneens gezonde produkten, mijlenver achter zich!

Chaga is de koploper onder superfoods en ondersteunt ons gehele lichaam, versterkt ons immuunsysteem en geneest allerlei dagelijks voorkomende kwalen en heeft een positieve invloed op het verhelpen en genezen van ernstige ziektebeelden. Voldoende redenen dus om Chaga dagelijks toe te voegen aan ons eetpatroon.


Nutriënten:

Proteïne gebonden xylogalactoglucanen polyfenolen sterolen initodiols triterpenoïde saponinen melanine betuline/betulinezuur lupeol koper germanium

Chaga bevat 215 fytonutriënten waaronder 29 polysacchariden of betaglucanen derivaten.


Sporenelementen:

Barium bismut boron chroom koper germanium mangaan selenium zink

Belangrijkste mineralen:

Calcium cesium ijzer magnesium fosfor potassium rubidium silicium sulfur vitamine B2, D2 dieet vezels aminozuurcomplexen


Te koop bij Check-up And Health Stuur een berichtje of bel ons even voor meer info....

4 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Basic Black
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Contact:

Check-up And Health

Binnendyk 22

8461 LD  Rottum

0617644610

 

checkupandhealth@gmail.com

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com